Vorstvrije kraan en gieterbomen op begraafplaats Hoboken

Op de begraafplaats van Hoboken aan de Schoonselhoflei werd een vorstvrije kraan geplaatst en vijf gieterbomen. Zo wordt het een stuk makkelijker om het graf van een dierbare te onderhouden.

Altijd water, ook in de winter
Het water van de bestaande kranen op de begraafplaats van Hoboken wordt in de winter afgesloten om vorstschade te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat bezoekers ook in de winter graven proper kunnen maken, investeerde het district in het plaatsen van een vorstvrije kraan aan het gebouw ter hoogte van de inkom.

Gieter ontlenen via muntsysteem
Om op een eenvoudige manier met water tot aan een graf te geraken, werd ernaast een gieterboom geplaatst. Dat is een ijzeren constructie waar vier gieters aanhangen. Aan de andere kranen op de begraafplaats werd ook een gieterboom met twee gieters geplaatst. Daar staan ook kraantjes maar die worden wel afgesloten in de winter.

Bezoekers die de bloemen langs de graven water willen geven, kunnen een gieter ontlenen in ruil voor een muntstuk zoals bij een winkelkarretje in de supermarkt. Bezoekers hoeven dus geen emmers, plastic flessen of bidons meer van thuis meer mee te brengen als ze het graf van een geliefde komen opkuisen of de plantjes willen water geven.

Districtsschepen Carine Leys: “Zonder zorgen het graf van een dierbare kunnen onderhouden, is voor velen heel heilzaam. Ik ben blij dat we daar als district met een kleine investering kunnen toe bijdragen.”

%d bloggers liken dit: