Vrijdag avondmarkt in Lint met kraampjes van verenigingen en live muziek

LINT – Vrijdag vindt er een avondmarkt plaats in Lint met heel wat kraampjes van (lokale) verenigingen. Daarenboven zijn er verscheidene optredens. Een overzicht:

*17u30 -18u30 u: And They Spoke in Anthems (solo): sprankelende, meeslepende nummers die soms grooven, en soms opzettelijk niet, met teksten die ertoe doen, openbloeiende refreinen en meer sferen dan er manen rond Jupiter zijn. In 2013 won hij De Beloften, in 2014 kwam debuutalbum June uit. And They Spoke In Anthems oftewel singer-songwriter Arne Leurentop was gelanceerd. Singles ‘The Inventor Of Summer’, Oh My God’ en ‘Summerhouse 76’ kregen heel wat airplay en de hele plaat ontving sterren vanuit alle windrichtingen. The Beatles, Bob Dylan en Roy Orbison zijn de inspiratiebronnen.

*19- 20u: Rollmops: een mix van boogie-woogie, blues, swing en country. De opzwepende backbeat en rollende contrabas zorgen voor een onweerstaanbare dansdrang en de teksten en melodieën klinken vrolijk en blij. Rollmops startte in 2011 als de Fratskes met enkel piano en drums. Repeteren gebeurde bij de ouders van de drumster en daar knallen ze nog steeds. Het gemis van een opzwepende bas en scheurende gitaar zorgde drie jaar later voor het ontstaan van Rollmops. Lisa, de zangeres, was de kers op de taart om het geheel aan elkaar te breien.

*20u.30- 21u.45u: NAFT: laat elk feestje draaien, laaien en ontploffen met een eigenzinnige mix van fanfare, house en de betere drumbeats. NAFT werd opgericht tijdens de Gentse Feesten 2017. Drie blazers en een drummer knalden de ene na de andere houseplaat door hun buizen en oogstten instant succes op straat. Diezelfde dag nog werden ze uitgenodigd voor een livesessie op radio Urgent en ze waren vertrokken. Vorig jaar kwam een tweede drummer en een vierde blazer bij maar het concept bleef ongewijzigd.

Alles is gratis en speelt zich af van 17 tot 23 uur van OC De Witte Merel tot aan het gemeentepark. (EM/ Foto De Witte Merel)

%d bloggers liken dit: