Waag je eens aan een partijtje discgolf in Fort 3 van Borsbeek

Hou je van een leuke, uitdagende buitenactiviteit? Doe dan eens met het hele gezin of met je vrienden of collega’s aan discgolf. Deze relatief onbekende sport is een combinatie van frisbee en golf. Discgolf is een opkomende sport, die al zeer populair is in landen als Amerika, Japan en Nieuw-Zeeland.

Discgolf lijkt op het traditionele golf maar dan met een frisbee in plaats van een balletje. Het is de bedoeling om in zo min mogelijk worpen de frisbee in de polehole, een mand met kettingen, te gooien. Via een uitgestippeld parcours ga je van de ene hole naar de andere. De groep met de minste worpen over het gehele traject wint de ronde. Discgolf is een uitdagende activiteit voor jong en oud, sportief en minder sportief.

In Borsbeek vind je zo’n parcours aan de oostelijke rand van Fort 3, met startpunt aan de Verlengde Schanslaan onder de boom net voor de speeltuin. Het terrein bestaat uit negen holes met een gemiddelde werpafstand van 75 meter. Zin om even te proberen? Tijdens de openingsuren van het gemeentehuis kan je bij de dienst vrije tijd kosteloos een setje van twee discs lenen. Op zondag tussen 11 en 19 uur kan je ook terecht bij de zomerbar in de Schuur op Fort 3. Het disc-golfparcours in Fort 3 was het allereerste permanente disc golfparcours in Vlaanderen. (Antwerps Persbureau)

%d bloggers liken dit: