Week van de Korte Keten in de Zuidrand van Antwerpen

Kom op zondag 12 mei mee genieten en proeven van onze Antwerpse Zuidrand. Onze streekvereniging Zuidrand zorgt ervoor dat iedereen een schitterende dag beleeft in onze regio. Ontdek de lokale troeven van de Zuidrand.

Er zijn twee begeleide en bijzondere fietstochten die je langs enkele landbouwers brengt in Aartselaar, Kontich en Edegem. Je krijgt ter plaatse van de boeren een korte rondleiding die je een unieke blik achter de schermen van het boerenleven geeft. Afspraak hiervoor om 11u of 13u aan de Bloemenplukweide in Aartselaar of aan Malisart-Bella & Rosita in Edegem.

Deelnameprijs voor een volwassene is 5 euro en de kinderen fietsen gratis mee. Of je kan komen genieten en proeven van de Zuidrand met een hoevepicknick en de Zuidrand strekenmarkt. Bij de Bloemenplukweide in Aartselaar kan je tussen 12u en 14u genieten van een heerlijke hoevepicknick met uitsluitend lokale hoeve-en streekproducten uit de Zuidrand. Wij zorgen voor lekkers, jij voor je bord en bestek. Zo laten we zo weinig mogelijk afval achter op de wei vertellen de mensen van onze Streekvereniging.

Op onze Zuidrand strekenmarkt krijg je de kans om kennis te maken met enkele streekproducenten en hun aanbod aan lekkere streekbiertjes en zoete lekkernijen. Tussendoor kan je luisteren naar een speelse vertelling over het boerenleven. Toegang tot de strekenmarkt en vertellingen zijn gratis.  De Picknick kost 10 euro voor een volwassene en kinderen onder de 12 jaar betalen 7 euro. Voor deze beide evenementen kan je inschrijven via de website www.dezuidrand.be. Streekvereniging Zuidrand is een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten in de Antwerpse Zuidrand op vlak van toerisme, cultuur, erfgoed, natuur en landschap, landbouw en open ruimte. En met de steun van de Provincie Antwerpen.

%d bloggers liken dit: