Wegeniswerken – Baanbrug Rupel OPEN 23 april

Eind mei startte de Vlaamse Waterweg met de renovatie van de baanbrug over de Rupel.

In oktober startte ook het Agentschap Wegen & Verkeer met de her aanleg van het Wipplein en de Frans De Schutterlaan.Gedurende deze periode is geen auto/vrachtverkeer over de Rupelbrug mogelijk. Dit verkeer wordt omgeleid door de Rupeltunnel. Ook de bussen van De Lijn volgen de omleiding.

Fietsers en voetgangers hebben wel doorgang over de brug in beide richtingen, op een gereserveerde strook.Het centrum van Boom blijft steeds bereikbaar.Tijdens de werken geldt er een parkeerverbod op het Wipplein.

Het einde van de werken nadert en naar verwachting kan de Baanbrug weer opengesteld worden op dinsdag 23 april. Daarmee komt de omleiding via de A12 te vervallen en wordt de tijdelijke afrit Ooievaarsnest terug afgesloten.

Tegelijk worden dan ook de nieuwe verkeerslichten op het kruispunt met de E.Vanderveldestraat ingeschakeld en gaat de H.Spillemaeckersstraat weer open.

LET WEL: de rijrichting van de H.Spillemaeckersstraat wordt omgedraaid !!!! ?Alle verkeer rijdt de H.Spillemaeckersstraat in vanaf de Frans De Schutterlaan.

%d bloggers liken dit: