Wegenwerken Leliestraat starten op 5 maart

HOVE – Aannemer Van Geel Wegenbouw start op maandag 5 maart met de werken in de Leliestraat. Het einde van de werken is half augustus voorzien, met de betrachting om de werken vóór de start van het bouwverlof begin juli te realiseren. Natuurlijk kunnen extreme weersomstandigheden zorgen voor oponthoud, maar er is getracht een marge te hebben in de planning.

Om de hinder te beperken worden de werken in twee fasen uitgevoerd. De werken starten ter hoogte van het kruispunt Leliestraat en Statielei tot aan het kruispunt met de Mimosastraat. Eens deze werken voltooid, zullen alle fietsers in elke rijrichting op een veilig verhoogd en geasfalteerd fietspad kunnen rijden. Ook het comfort voor de automobilist zal verbeteren, het parkeren wordt geordend en de inrichting zal een snelheidsremmend effect hebben, passend in een zone 30.

De Leliestraat wordt voor doorgaand verkeer gedurende deze ganse periode afgesloten. Fietsers kunnen via de Statielei en De Ster en de fietsverbinding naar de Wouwstraat probleemloos parallel met de werken rijden. Met uitzondering van enkele weken zullen zij kunnen doorsteken naar de Bloemenwijk. Automobilisten (doorgaand verkeer) worden via de Kapelstraat, Mortselsteenweg en Wouwstraat omgeleid. Plaatselijk verkeer zal enkel toegelaten worden voor de bewoners in de werfzone en de bewoners van de Statielei, de Dahliastraat, de Mimosastraat en De Ster. Aan de bewoners van de Bloemenwijk wordt gevraagd via de Lambrechtslei of de Groenenborglei de wijk binnen te rijden in onze gemeente Hove

%d bloggers liken dit: