Wereldlichtjesdag en inhuldiging van de sterretjesboom

KONTICH – Op zondag 10 december neemt de gemeente Kontich voor de eerste maal deel aan Wereldlichtjesdag. Ze huldigen die dag ook de sterretjesboom in op de begraafplaats aan de Duffelsesteenweg. December is een maand vol feestdagen en familiebijeenkomsten.

Voor sommige mensen zijn het net die dagen die het minst een glimlach brengen op hun gezicht, omdat zij iemand in hun midden moeten missen. Het is waarschijnlijk het ergste wat je als ouder kan overkomen: het verliezen van je kind. Vaak is het moeilijk om hierover te praten, terwijl je dat wel graag zou willen. Wereldlichtjesdag helpt bij de verwerking van dit grote gemis. Elke tweede zondag van december steken daarom mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Dan staan ze met elkaar stil bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. We eren en herinneren al die kinderen door een kaarsje te branden, te luisteren naar muziek, en met troostende woorden en gedichten. Zodat er een lichtje kan zijn in hun donkere dagen zeggen ze in de gemeente Kontich.

Alles gaat door op zondag 10 december 2017 aan de begraafplaats op de Duffelsesteenweg in de gemeente Kontich met om 18.30u de inhuldiging van de sterretjesboom en om 19u de deelname aan de wereldlichtjesdag. Iedereen is van harte welkom en het gemeentebestuur zorgt voor de omkadering en de kaarsjes.

%d bloggers liken dit: