Werken tussen Heirbaan en Fortstraat in Mortsel uitgesteld tot half november

MORTSEL – Hoewel de werken aan de noordkant ondertussen goed opschieten, zal de vooropgestelde planning voor de werken tussen de Heirbaan en de Fortstraat met een maand opschuiven.

Aanvankelijk was het de bedoeling om midden oktober aan de zuidkant van de Krijgsbaan (richting Borsbeek), tussen de Heirbaan en de Fortstraat, te starten. Maar tijdens de op-braak van de rijweg in de huidige fase moest men vaststellen dat de gasleiding volledig in het tracé van de nieuwe riolering lag.

Fluvius moest die gasleiding eerst verleggen voor de rioleringswerken konden starten. Door die onvoorziene nutswerken schuift de start van de aanleg aan de zuidkant op naar half november (onder voorbehoud van de weersomstandigheden).
Het blijft echter de ambitie om de volledige fase twee tussen de Heirbaan en de Fortstraat tegen eind dit jaar af te ronden.

De afgelopen weken was de aannemer volop in de weer met het aanleggen van de nieuwe rioleringsbuizen aan de noordkant van de Krijgsbaan (richting Wilrijk), tussen de Heirbaan en de Fortstraat (fase twee). Die rioleringswerken zijn ondertussen volledig klaar.

Deze week vinden de grondwerken plaats om de toekomstige rijweg op hoogte te brengen. De week erop wil de aannemer de kantstroken en boordstenen aanleggen. Daarna volgt de verdere wegopbouw met de aanleg van voet- en fietspad en de rijweg.

Deze zone wordt volledig afgewerkt, uitgezonderd de toplaag asfalt, die volgt op het einde van het project in één keer over de volledige werkzone. (EM/ Foto AWV)

%d bloggers liken dit: