Wilde achtervolging eindigt met aanhouding in de straat Kasteelplein

LINT – Gisterenavond werd een auto die geseind stond als gestolen opgemerkt door een ANPR camera in het district Berchem bij Antwerpen. De lokale politie Antwerpen kreeg het voertuig al snel in de gaten en zette subtiel de achtervolging in. Bedoeling was dat ze het geseind voertuig aan de kant wilden zetten op een rustige plaats en gesteund door een paar bijkomende ploegen. Maar toen de chauffeur dit in de gaten kreeg ging hij er aan hoge snelheid vandoor gevolgd door de politie.

Zo ging het aan zeer hoge snelheid door de gemeenten Edegem – Mortsel – Boechout – Hove en Kontich naar de gemeente Lint. Onderweg moet de vluchtende bestuurder wel hier en daar wat obstakels geraakt hebben want toen hij aan het Kasteelplein kwam in de gemeente Lint reed hij aan één van de 4 banden enkel nog op een velg. Dus verder rijden was geen optie meer en dus zette de chauffeur zijn wagen aan de kant en zette het op een lopen gevolgd door de opgeroepen politiediensten die ondertussen ook de hulp hadden gekregen van de politiehelikopter.

De 20 jarige chauffeur kon even later worden ingerekend en ook dit ging niet zonder slag of stoot. Want een politieagent werd daarbij licht gewond. De man werd meegenomen voor ondervraging naar het politiekantoor aan de Noorderlaan in Antwerpen.

%d bloggers liken dit: