Wilrijk gaat speeltoestellen plaatsen voor honden in het Park van Eden

WILRIJK – Sowieso is het Park van Eden aan de Krijgslaan in Wilrijk, tussen de wijken Centrum en Neerland, al een aangename plek voor wandelaars of kinderen die zin hebben in ravotten. Nu kunnen honden zich er ook volop uitleven. In de hondenloopzone nabij de Kleine Doornstraat liet het district Wilrijk een reeks speeltoestellen plaatsen voor viervoeters.

 Het gaat om vijf springbanden, geschikt voor grote en kleine honden, twee trimtafels, één attribuut met twee tunnelbruggen, één A-brug, één evenwichtsbalk, vijf attributen voor hordelopen en zeven slalompalen. De kostprijs van deze hondenspeeltuin bedraagt 9 328 euro. Alle toestellen zijn vervaardigd uit Douglashout, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen met PEFC-label. De hondenspeeltuigen werden allemaal op voldoende afstand van elkaar geplaatst zodat de hondenzone nog steeds goed kan worden gemaaid.

Schepen Linda Verlinden (N-VA/foto): ‘Niet enkel mensen, maar ook stadshonden hebben meer nood aan voldoende beweging. Daarom willen we met deze eerste speeltoestellen hun bezoek aan de loopzone in het Park van Eden extra avontuurlijk maken.’ (EM)

 

 

%d bloggers liken dit: