Wilrijk viert dit weekend feest maar denkt ook al aan de eindejaarperiode

WILRIJK – Vanaf vandaag vrijdag tot en met zondag verkeert Wilrijk in de kerstsfeer. Toch kijkt het district al verder. Ook tijdens de laatste vier dagen van het jaar wordt er feest gevierd in het geitendorp. Wilrijk breit immers een feestelijk einde aan 2018. Van 28 tot en met 31 december strijkt het familiefestival ‘Wintervonk’ voor de derde keer neer op de Bist met veel muziek, licht, vuur en warmte.

Meer dan 7 000 bezoekers warmden zich in de eerste dagen van 2018 aan mooie muziek, straffe films, leuke voorleessessies en genoten van het fraaie uitzicht op het reuzenrad van Wintervonk. De winterkou werd verdreven met gloeiende vuurtjes op de Bist en gezellige foodtrucks die onafgebroken warme hapjes en drankjes serveerden.

Wilrijk sluit het jaar op dezelfde manier af met de derde editie van Wintervonk van vrijdag 28 tot en met maandag 31 december: een ideale uitstap voor het hele gezin, de collega’s of de buren. Er staat heel wat leuks op het menu:

*Op de Bist zijn er verscheidene optredens van onder meer The Kids en ’t Hof van Commerce.

*Buiten op het festivalplein kan men genieten van kinderanimatie, foodtrucks en een dagelijks vuurspektakel na valavond. Een nostalgische zweefmolen en een retromobiel vervolledigen het festivaldorp.

*Elke dag zijn er voorstellingen voor het hele gezin. Tuning People en hetpaleis nodigen kinderen uit in de ‘Bus met Benen’, een wonderlijk objectentheater. Schrijver-performer Vitalski kampeert dan weer drie dagen lang, bijgestaan door een tekenaar en een orgelspeler, in het districtshuis met ‘Het Weervarken’: een even lachwekkende als griezelige vertelling.

*Cultuurcentrum De Kern draait dagelijks hartverwarmende familiefilms zoals ‘Rosie en Moussa’.

*Elke avond vergast het nabijgelegen jeugdcentrum Vizit de grootste feestvierders op een afterparty met onder meer de ruige dj’s van Goe Vur In Den Otto.

Wintervonk loopt dagelijks van 14 tot 23 uur en op eindejaaravond tot 1 uur. Om het festival met een klapper te beëindigen, organiseert Radio Modern een heus eindejaarsfeest op 31 december. Iedereen is welkom om zijn fraaiste kleren aan trekken, zich te laten maquilleren in het Beauty Boudoir om zich vervolgens de benen van onder het lijf te dansen op tijdloze muziek, recht 2019 in.

De meeste activiteiten van Wintervonk zijn gratis. De theater- en filmvoorstellingen kosten vier euro. De toegangsprijs tot het eindejaarsfeest met Radio Modern bedraagt acht euro in voorverkoop. Wintervonk is een initiatief van het district Wilrijk en cultuurcentrum De Kern, in samenwerking met Bibliotheek Bist, JC Vizit, vzw Willrock en tal van andere partners. Meer info en tickets via www.wintervonk.be. (EM/Foto district Wilrijk)