Winnaars van Mortselse kampioenenviering 2017 zijn bekend

MORTSEL – Op donderdag 25 januari vierde het lokaal bestuur Mortsel zijn sportkampioenen met een fantastisch ingerichte avond in de Mark Liebrecht Schouwburg aan de Heilig Kruisstraat. Ieder jaar kiest een onafhankelijke jury uit de ingestuurde kandidaten wie deze trofeeën ontvangt.

De sportlaureaat voor 2017 bij de jeugd werd Belgisch kampioen Judo U18 tot 66 kg Dries Ponnet. Dries studeert sportwetenschappen. Met de selectie van de Vlaamse Judofederatie traint hij wekelijks met de Vlaamse toppers. Vandaag vecht hij in de categorie -66kg bij de junioren U21. Sinds begin 2017 wordt Dries mee begeleid door Ilse Heylen, Dries geeft ondertussen regelmatig mee les aan de jonge judoka ’s van Satori Kwai in Mortsel.  Hij is een echt rolmodel voor de jeugd. De laureaat bij de senioren werd Belgisch kampioen boogschieten 3D en 2D schieten en field Lieve Van den Wouwer. Lieve sloot zich in 2011 aan bij boogschuttersclub Koninklijke La Fidelité Constantia. Door haar dochter Lotte te begeleiden, ondertussen ook een Belgisch kampioene boogschieten, werd ze gebeten door de boogschietmicrobe. Ondertussen blijft Lieve verder trainen om te evolueren en geniet ze van de boogschietsport in de natuur. Donderdag jl waren er in Mortsel ook nog eervolle vermeldingen voor Callens Peter  – Saelens Lydia  – de club Satori Kwai (Judo) – Taeymans Roxane –  De Neef Kay-Li  – De club Mortsel Volley Antwerpen en Quinten Bruyninckx.

Lokale radio Frekwent was erbij en sprak kort over de kampioenenviering met schepen Mevr Lieve Voets. Herbeluister hier het interview.

 

Bekijk ook onze foto’s op onze Facebookpagina.