Winter in Antwerpen begint er morgen al aan

HOVE – In dit regionieuws stappen we even over onze regiogrenzen naar de stad Antwerpen voor de aankondiging van De Winter van Antwerpen dat begint op 8 december en loopt tot en met 6 januari 2019 met als grote blikvangers het reuzenrad, de ijspistes, een glijbaan, optredens en natuurlijk het vuurwerk op oudejaarsavond. Morgen begint in Antwerpen het echte jaareinde met de Winter van Antwerpen en optredens van honderden koorzangers doorheen de stad en een concert van K’s Choice, met meer dan zeshonderd zangers op het mooie vernieuwde Operaplein om 17 uur. Verder is er de Kerstmarkt op de Groenplaats, Grote Markt, Suikerrui en Steenplein, de ijspiste op de Groenplaats en een nieuwe ijspiste op de  Jachthavenweg op de Antwerpse Linkeroever. De grote en mooie tubingpiste verhuist naar het Koningin Astridplein. Op het Steenplein staat een reuzenrad van 55 meter hoog. De digitale en interactieve wensenmuur op het Steenplein met ook op deze locatie de spiegeltent en openluchtterras.

Uiteraard is er op oudejaaravond het grote vuurwerk aan de Schelde met wereldkampioen vuurwerkmaker Cliff Hooge uit Boechout. Men eindtigt met de winter BBQ aan de Scheldekaaien op 6 januari en de traditionele kerstboomverbranding op het Frederik Van Eedenplein op de Antwerpse Linkeroever op zaterdag 12 januari 2019.

Ook de Antwerpse districten langs onze Zuidrand doen dit jaar weer aardig mee met vanaf vanavond tot en met zondagavond feest en Kerstmark op de Bist in Wilrijk, waar u alles over leest in andere bijdragen op deze website, en in het district Berchem is er morgen de ontsteking van de Kerstverlichting met vooraf om 16u30 de inhuldiging van het nieuwe Vredesmonument van glaskunstenaar Frederick Rombach op het kruispunt van de Victor Jacobslei met de Laurierstraat en een vuurshow om 18 uur.

 

Alle info over Winter in Antwerpen: www.winterinantwerpen.be of via de Facebookpagina.