Woensdagmarkt in Mortsel houdt wedstrijd voor standwerkers

Dit jaar viert de markt in Mortsel zijn 100e verjaardag. Lokaal bestuur Mortsel zet bezoekers en marktkramers een jaar lang in de bloemetjes. Zo waren er al oude foto’s in het straatbeeld die een blik op het verleden van de markt gunden. In de lente kregen bezoekers een herbruikbare boodschappentas van 100 jaar markt. En gisteren was het de beurt aan de marktkramers zelf. Verschillende standwerkers namen het tegen elkaar op in een wedstrijd.

In het totaal namen 13 standwerkers deel.

Ze werden beoordeeld op vier criteria:

  • inrichting van het kraam;
  • originaliteit van het product;
  • het betoog (verkoopspraatje);
  • de interactie met het publiek.

De winnaar van de wedstrijd is Ilse Dierckx met 163 punten, ze verkoopt anti-diefstaltasjes en krijgt 300 euro in geschenkbonnen van lokaal bestuur Mortsel.

Eerste laureaat is Lizzy Mariën met 162 punten, ze verkoopt haarklemmen; en krijgt 200 euro in geschenkbonnen van lokaal bestuur Mortsel;

Tweede laureaat is Andy Smet met 160 punten, hij verkoopt toverstiften en krijgt 100 euro in geschenkbonnen van lokaal bestuur Mortsel.

De jury bestond uit burgemeester Erik Broeckx, schepen voor lokale economie Ilse Lacante, de voorzitter van LEM! (werktank lokale economie) Patrick Vendrig, en medewerkers van lokaal bestuur An Vrancx (marktleider) en Bart Bergen (projectcoördinator).

Ook in de herfst staat er voor de bezoekers nog een leuke activiteit gepland die knipoogt naar vroegere tijden.

%d bloggers liken dit: