Word vrijwillige schoolcoach en help kinderen met schoolwerk

Werk je graag met kinderen?

Heb je een beetje tijd voor vrijwilligerswerk?

Word dan schoolcoach van een gezin!

Kinderen uit een kwetsbaar gezin hebben het niet makkelijk, ook op het vlak van onderwijs. De coronacrisis heeft pijnpunten zoals een gebrek aan digitale middelen, geen hulp bij huiswerk, enz. niet alleen blootgelegd maar ook vergroot.

Met het project schoolcoaches slaan stad en OCMW Lier en de vzw Arktos de handen in mekaar om kwetsbare gezinnen op het vlak van onderwijs extra te ondersteunen. Ze doen dit via de inzet van vrijwillige schoolcoaches die op hun beurt een professionele voorbereiding, ondersteuning en begeleiding krijgen.

Twee maal per week heeft de schoolcoach gedurende een klein uurtje contact met een vast gezin. Wanneer mogelijk komen we aan huis onder strikte voorwaarden en wanneer noodzakelijk werken we digitaal. De coach helpt kinderen uit het basisonderwijs met het huiswerk, leest de schoolbrieven, bekijkt de agenda en het rapport en doet dit samen met de ouders. Zo wordt niet alleen het kind geholpen, maar leren ouders ook op welke manier ze hun kind binnen hun mogelijkheden kunnen ondersteunen.

Schepen van Sociale Zaken Annemie Goris doet een warme oproep aan Lierenaars om zich op te geven als vrijwilliger. De schepen legt uit: “Dit is een belangrijk project in de strijd tegen kinderarmoede. Maar, alles staat of valt bij het vinden van geschikte vrijwilligers. Ik besef dat het moeilijke tijden zijn, maar dit biedt ook een kans om elkaar te helpen en solidair te zijn. Met een minimum van 2 uurtjes vrijwilligerswerk per week, kunnen we al een gezin helpen.”

Van vrijwilligers wordt naast een gezonde interesse verwacht dat ze discreet kunnen werken met kwetsbare gezinnen, open staan voor diverse culturen en gemotiveerd worden door boeiend vrijwilligerswerk met een echte impact. In ruil krijgen vrijwilligers gratis opleidingen, ondersteuning en een jaarlijkse bedanking.

Word jij mijn schoolcoach?

Meer info of interesse:

Lilli Schepers

tel. 0472 03 19 85

lschepers

Verantwoordelijke schepen: Annemie Goris.

Mvg

Caroline Coart | consulent externe communicatie

Stad en OCMW Lier | Externe communicatie
Dungelhoeffsite – Paradeplein 2 bus 1 – 2500 Lier

tel. 03 8000 351 | gsm 0477 96 44 05 | caroline.coart

www.lier.be | Volg ons op sociale media

 

%d bloggers liken dit: