Zaterdag aanstaande om 19 uur kerstboomverbranding in Ernest Claeslaan

LINT – Tot vrijdag 11 januari 12 uur kunnen inwoners van Lint kerstbomen op verschillende inzamelpunten achterlaten. Deze kerstbomen worden op zaterdag 12 januari om 19 uur in de Ernest Claeslaan verbrand. De kerstsfeer laait dan nog een laatste keer op met knisperende sparren.

Om veiligheidsredenen komen de Scouts de kerstbomen niet meer aan huis halen, maar ze laden ze op aan het einde van de Ernest Claeslaan – op de plaats van de kerstboomverbranding -, de Moederhoefstraat – aan de glasbol tegenover de Kapelstraat -, aan de glasbollen aan het Oud-strijdersplein, in de Torfsstraat en het Reynaertshof en op de parking aan het kruispunt Molenveld-Molenvoetweg en aan Roetaard.

Pot en wortel branden niet, dus die moet je naar het recyclagepark brengen. Andere mogelijkheden om je kerstboom te verwijderen zijn hem zelf verbranden tijdens de kerstboomverbranding of hem buiten zetten bij de huis-aan-huisinzameling van snoeihout en kerstbomen op vrijdag 11 januari. Nadien moeten Lintenaars hun kerstboom zelf naar het recyclagepark brengen. (EM)