Zaterdag is het verwen-dag in de bib van Mortsel

MORTSEL – Nu zaterdag 13 oktober is het verwen-dag in de bib van Mortsel aan de Eggestraat. Dit is meteen het moment om trouwe bezoekers extra in de watten te leggen. Volgende activiteiten werden voorzien:

*Gratis ontbijt uit het vuistje (doorlopend van 9u30 tot 12u30)

*Boekenverkoop (doorlopend)

*Voorleessessies voor kinderen vanaf vijf jaar (om 10 en om 11 uur)

*Workshop striptekenen voor jongeren vanaf acht jaar in samenwerking met Villa Basta (van 10 tot 12 uur). Met welke handige tekentrucjes schets je een zelfverzonnen cartoonfiguurtje? Welke soort tekstballonnen gebruik je wanneer? Hoe zit het ook weer met karakter- en plotontwikkeling? Tijdens deze workshop leer je hoe je je zelfbedachte stripfiguren tot leven brengt in een meeslepend verhaal met motorische momenten, onverwachte plotpoints en veel ‘Wham! Whoosh! Boom!’

*Ontmoeting met dichteres Miriam Van hee in samenwerking met Sirkel (van 10u30 tot 12 uur). Zij bracht haar jeugd in Gent en Oostakker door en studeerde slavistiek aan de Gentse Rijksuniversiteit. Ze woont met haar man in Gent en trekt vaak naar de Cevennen in Frankrijk. Zij hebben twee kinderen. Als slaviste is zij voltijds docente aan het Hoger Instituut voor Vertalers en Tolken in Antwerpen. Zij vertaalde poëzie van onder meer Anna Achmatova, Osip Mandelstam en Josif Brodski. In 2008 won zij de Herman De Coninck-prijs.

Haar recentste werk is ‘Ook daar valt het licht’. Op de haar kenmerkende trefzekere en peinzende toon behandelt de dichteres in deze nieuwe bundel de oude thema’s reizen, familie, de natuur, het land en de stad, maar het gaat in deze gedichten vooral over het waarnemen van de verandering, in de gevoelens, in het landschap, in de seizoenen. De reizen zijn niet zozeer beschrijvingen van vreemde plekken, als wel manieren om de eigen beweegredenen te onderzoeken. In de details, bijna achteloos gegeven, zit een tragiek die teder wordt opgeroepen. Ogenschijnlijk gebeurt er weinig, maar bij nader inzien veel meer dan je denkt.

*Kleinkunstoptreden met jong songwriters-duo Les Dames Blanches (van 12 uur tot 12u30).

Alle activiteiten zijn gratis. Voor de workshop striptekenen reserveer je wel best bij 03 440 18 20 of bibliotheek@mortsel.be. (EM)

 

%d bloggers liken dit: