Zaterdag zet men een punt achter Gebermte 2019 met een debat en een bermpicknick

MORTSEL – Na de verwelkoming van 40 enthousiaste onderzoekers, studenten en kunstenaars uit alle hoeken van de wereld door gouverneur Cathy Berx maken Mortsel, Wilrijk en Edegem zich klaar voor de slotdag van de derde editie van gebermte.

Alle omwonenden van de berm en omstreken zijn uitgenodigd om het finaal debat over ‘trage weg maken’ bij te wonen en eraan deel te nemen. Een experten-panel gaat samen met lokale politici en ambtenaren dieper in op de bevindingen van de onderzoekers. Daarnaast kan iedereen de hele dag door genieten van een gevarieerd natuur- en cultuurprogramma, te beginnen met een bermpicknick en twee door Natuurpunt begeleide bermwandelingen. De kleinsten krijgen twee poppentheatervoorstellingen en jong en oud worden vergast op een experimentele mix van jazz, klezmer en gitane, een dansvoorstelling met installatie en een DJ om de nacht in te gaan.

*HET PROGRAMMA:

7 uur: opbouw van een interventie (ter hoogte van de Eggestraat, Mortsel) . Vrijwilligers zijn van harte welkom om een handje toe te steken.

1012 uur= bermwandeling (start aan de Dieseghemhoeve en einde aan de Prins Boudewijnlaan)

12u-13u30: finaal debat ‘trage weg maken’ met onder meer Seppe De Blust (Eth Zurich), Constanza Parra (KUL), Lieven De Cauter (KUL), Barbara Roosen (U Hasselt), Arjen Oosterman (Volume), lokale politici en ambtenaren.

13u-17uur: bermpicknick . Foodtruck, tafels en stoelen zijn voorzien, maar iedereen is vrij om eigen picknick, deken of stoeltje mee te brengen.

13u30-14u00: poppentheater: de droom van Bagir

15u-17uur: bermwandeling (start aan de Dieseghemhoeve en einde aan de Prins Boudewijnlaan)

15u-15u30: poppentheater: de droom van Bagir

17u30-19u: concert: Alborea ontmoet Jazzigane een nieuwe muzikaal experiment

21u-22u30: dans/installatie: ‘My dear, my dearest dust’ door Moonstein & Michel Vaerewijck

22u30-24u00: feest met DJ SonicNurse

Gebermte richt zich tot de inwoners van de Zuidrand en in het bijzonder de directe omwonenden van Den Berm. Meer info vindt u in vorige artikels op deze website. (EM/Foto Paul Van Dyck)

%d bloggers liken dit: