Zes bibliotheken uit de Zuidrand programmeren ‘The Kid’ in Zaal ‘t Parkske

MORTSEL – 100 jaar geleden stichtte Charlie Chaplin de filmmaatschappij United Artists. Reden genoeg voor Bibkwintet – een samenwerkingsverband tussen de bibliotheken van Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel – om ‘The Kid’ te vertonen, de eerste langspeelfilm die Chaplin na de oprichting van United Artists maakte.

De film wordt ingeleid door professor Wouter Hessels van het RITCS en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Daar doceert hij onder meer over filmgeschiedenis. Daarom kan hij als geen ander ‘The Kid’ en zijn belang voor de cinema historisch kaderen. Pianiste Hilde Nash zorgt voor een verrassende muzikale toets. Zij is vertrouwd met Chaplins werk en heeft jarenlange podiumervaring, zowel bij kleine vertoningen als op grote filmfestivals in binnen- en buitenland. Met haar virtuoos spel creëert ze een unieke sfeer. Zij geeft muziektherapie in groepspraktijk Anker aan de Vredebaan in Mortsel. Het geheel vindt plaats op donderdag 9 mei om 20 uur in Zaal ’t Parkske aan de Edegemsestraat in Mortsel.

In ‘The Kid’ kruipt Chaplin wederom in de huid van zijn wereldberoemde typetje van ‘The Tramp’. Als armoezaaier met een gouden hart ontfermt hij zich over een kleine jongen, ‘The Kid’. Samen beleven ze avonturen in typische slapstickstijl waarvoor Charlie Chaplin zo bekend is.

Tickets kosten tien euro aan de kassa en zeven euro in voorverkoop via bibkwintet.bibliotheek.be of aan de balie van één van de zes organiserende bibliotheken. (EM)

%d bloggers liken dit: