Zes gemeenten uit de Zuidrand bouwen een feestje maar houden het helder

MORTSEL – Op woensdag 29 mei gaat ‘Feestje bouwen – Hou het helder’ van start, de alcoholpreventiecampagne voor jongeren. In Bar Brial, de zomerbar van FORT 4 in Mortsel, kan je testen wat een glas te veel met je doet. Nee, je wordt er niet vol alcohol gegoten. Je gaat er enkel proeven van het leven door een dronken (promille)bril. Achteraf kan je bekomen met een frisse mocktail in je hand.

De campagne richt zich tot jongeren en hun vrienden. Maar ook tot hun ouders, scholen, hun sport- en jeugdvereniging, het café waar ze graag rondhangen en de nachtwinkel waar ze binnenspringen als het avond is. Want veel jongeren drinken al wel eens een glas. Dat is niet nieuw, en dat zal ook niet meteen veranderen. Maar wanneer jongeren te veel drinken, kan dat wel dramatisch zijn. Een kerel die na een feestje op handen en knieën van de fuif naar huis kruipt. Iemand die niet meer weet wat hij of zij doet en zo zichzelf en anderen in gevaar brengt. Of dat ene meisje dat elke dag op café een paar pintjes drinkt. Want ook dat is te veel.

‘Feestje bouwen – Hou het helder’ wil jongeren en hun entourage hier bewust van maken.
En de boodschap brengen dat het ook oké is om geen alcohol te drinken. Een preventiecampagne om jongeren verantwoordelijkheidszin bij te brengen, is niet nieuw, maar zeker ook niet overbodig. Er wordt namelijk te veel gedronken. Niet door iedereen altijd en overal, maar toch voldoende om er last van te hebben. Wie heeft er last van? De drinker in de eerste plaats, maar ook zijn vrienden, ouders, de organisator van het feest,…

Kom dus op woensdag 29 mei om 15 uur naar het openingsevent. De campagne is een initiatief van zes gemeenten uit de Zuidrand: Hove, Kontich, Borsbeek, Boechout, Edegem en Mortsel. Ze werden bij de uitwerking van het project ondersteund door Centrum Geestelijke Gezondheidszorg, preventiewerk Vereniging Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg Antwerpen en Lokaal Gezondheidsoverleg Antwerpen. (EM/Foto FB Bar Brial)

%d bloggers liken dit: