Zonovergoten en schitterende Paasworp van de Handelsvereniging VANK in Kontich

Zaterdagnamiddag rond 15u kwamen honderden mensen en vooral heel wat kinderen van verschillende leeftijdscategorieen paaseieren rapen in het Kontichse gemeentepark die naar jaarlijkse traditie geschonken werden door de Handelaarsvereniging VANK en haar partners zoals het Kontichse gemeentebestuur. . Ook de Kontichse brandweer doet al jaren mee aan deze paasworp met hun ladderwagen en voorziet er de 30 meter hoge ladderlift waarin paashazen en schepenen uit de gemeente paaseieren gooien boven een graaiende menigte.

De kinderen met de jongste leeftijden kunnen op een rustige manier met hun ouders of grootouders en met hulp van de aanwezige paashazen eerst hun eitjes rapen in afgesloten vakken in het mooie gemeentepark. Maar naarmate je ouder wordt moet je beroep doen op je lenigheid en paaseieren rapen op de grotere vlakte die er wordt afgesloten, en ze ook proberen te vangen terwijl ze uit de ladderwagen worden gegooid. En dat was zaterdag misschien nog wel de beste keuze omdat het zo warm was in het gemeentepark dan enkele eitje die even op de grond gelegd waren door de paashazen begonnen te smelten. Er snel bij zijn was dus de boodschap.

In de 30 meter lange ladderlift namen zaterdag achteréénvolgens schepenen Marleen Van den Eynde en Cindy Vanbaeden plaats samen met een paashaas. En er was even een emotioneel moment toen VANK voorzitter Oswald Vansintejan als laatste samen met zijn kleindochter de lucht in ging om de laatste reeks eitjes te werpen voor de grootste kinderen en aanwezige ouders. Kortom alweer een zeer geslaagde organisatie van de Handelsvereniging VANK die ook nu weer kon rekenen op heel wat schitterende leden en vrijwilligers. En ook presentator Johan Van Mechelen die dit alles op een professionele manier aan elkaar wist te praten. Regioradio Zuidrand was erbij en had ondermeer een interview met Schepen Marleen van den Eynde die ons wist te vertellen dat dit de 20e Paasworp was in Kontich en dat er ook nu om en bij de 700 aanwezigen kwamen opdagen. Het volgende evenement van VANK Kontich is de Midzomerzondag met tal van attracties zoals een straattekenwedstrijd en de VANK Rally op zondag 23 juni in het centrum van Kontich.

 

Bekijk <hier> de foto’s van dit event.

 

Beluister hieronder de interviews

 

 

%d bloggers liken dit: