Zora Werkt! en VDAB organiseren jobmatchingsevent voor Oekraïense vluchtelingen en anderstalige werkzoekenden

Op dinsdag 17 januari 2023 organiseert Zora Werkt! samen met VDAB een jobmatchingsevent voor lokale Oekraïense vluchtelingen en anderstalige werkzoekenden. ZORA Werkt! is een interlokale vereniging rond arbeidsbegeleiding en activering, sociale economie en wijk-werken. Het is een samenwerkingsverband van de lokale besturen van de Zuid Oost Rand (ZORA) van Antwerpen, nl. Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Lint, Kontich, Mortsel en Wommelgem.

“Ondanks de arbeidsmarktkrapte is het voor sommige werkzoekenden moeilijker gepast werk te vinden. Soms speelt de beperkte kennis Nederlands hen parten, maar het kan ook gaan om een andere ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ zoals dat dan heet. Werken is één van de belangrijkste emancipatorische hefbomen. Daarom dat we met Zora Werkt!, VDAB en de sociale economie in onze regio de handen in elkaar slaan. Om deze afstand tot werk te verkleinen en zoveel mogelijk werkzoekenden aan de slag te krijgen.”, aldus bevoegde schepen Goele Custers.

Het jobmatchingsevent biedt werkgevers en organisaties de gelegenheid om zich voor te stellen aan de werkzoekenden. Er zullen ook tolken aanwezig zijn zodat het taalaspect een eventuele match alvast niet in de weg staat. De aanwezige bedrijven en organisaties hebben de nodige kennis en expertise in huis om anderstalige werknemers op een inclusieve manier tewerk te stellen in hun organisatie. Tijdens het event wordt bijzondere aandacht besteed aan de ‘uitzendsector’. Travi, het centraal Infopunt van de uitzendsector, zal een workshop in het Oekraïens geven over de regelgeving rond uitzendarbeid en de werking van een uitzendkantoor.

Programma:

• 13.00 – 14.00 uur: Infosessie voor Oekraïense vluchtelingen door VDAB en OCMW.

• 14.00 – 16.00 uur: Jobmatchingsevent – kennismaking Oekraïense vluchtelingen & anderstalige werkzoekenden en bedrijven.

• 16.00 – 17.00 uur: Netwerkevent – mogelijkheid tot netwerken met de aanwezige organisaties.

Locatie:

Zaal ’t Parkske – Edegemsestraat 26 – Mortsel

%d bloggers liken dit: