Zorgverleners ontvangen horecacheques in Rumst

De afgelopen maanden waren niet evident voor de zorgsector. “Zorgverleners verdienen meer dan ooit appreciatie voor het waardevolle werk dat ze, in het bijzonder tijdens deze coronapandemie, leveren voor de gemeenschap. Ook het lokaal bestuur heeft daar oog voor. Daarom geven we elke zorgverlener in de gemeente een attentie in de vorm van twee horecacheques,” vertelt Els Devlies (N-VA), schepen bevoegd voor Sociaal beleid en Lokale economie.

“Zij kunnen deze cheques inruilen in een horecazaak in onze gemeente. Even een terrasje doen of uit eten gaan is wellicht een welkome ontspanning voor hen,” vervolgt ze. “Met dit initiatief wil het lokaal bestuur zowel de zorgverleners als de horecazaken in de gemeente een hart onder de riem steken.”

“Ook de horecazaken kunnen na het voorbije jaar een duwtje in de rug gebruiken. Met de Rumstse horecacheque willen we ook onze lokale economie stimuleren. Je kan deze cheques aankopen op het gemeentehuis en iemand cadeau doen. Elke cheque heeft een waarde van 20 euro. Ze kunnen ingeruild worden bij lokale horecazaken. Je vindt de lijst van deelnemende zaken op www.rumst.be/cadeaucheques-horecacheques. Ze zijn ook herkenbaar aan de raamsticker,” vertelt burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA). “Alle Rumstse horecazaken kunnen gratis aan dit initiatief deelnemen,” vult Els aan.

Daarnaast bestaan ook nog steeds de Rumstse cadeaucheques, die je kan inruilen bij lokale handelaars. Op deze manier hoef je nooit ver te zoeken voor een origineel cadeau. Winkelen bij lokale ondernemers (winkelhieren) vraagt bovendien kleinere verplaatsingen waardoor je niet noodzakelijk de auto nodig hebt, zodat dit ook een duurzaam aspect heeft.

 Op de foto: Burgemeester Jurgen Callaerts en schepen Els Devlies overhandigen de horecacheques aan dir. Huygens, dhr. Jorens en de zorgverleners van WZC St. Jozef Rumst. Eerder bezorgden ze de cheques ook aan WZC De Vaeren en WCZ De Wijtshage. Ze werden ook bezorgd aan zorgverleners niet verbonden aan WZC.

%d bloggers liken dit: